Нинова: Навсякъде се шушука, че машините могат да променят вота. Машинното

...
Нинова: Навсякъде се шушука, че машините могат да променят вота. Машинното
Коментари Харесай

Нинова: Навсякъде се шушука, че машините могат да променят вота

Нинова: Навсякъде се шушука, че машините могат да трансформират вота. „ Машинното гласоподаване лимитира конституционното право “, съобщи тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява пред bTV предлагането на партията за връщането на хартиените бюлетини.
„ Когато предложихме хартиените бюлетини,
реакцията беше напряко истерична. Буди подозрение. Това ли е най-страшното – хартиеното гласоподаване. Навсякъде се шушука, че машините могат да трансформират вота. Къде е инспекцията на машините, които изписаха „ дневникът е фалшифициран “? Ние единствено за няколко знаем. Може да е имало и други. Машинното гласоподаване лимитира конституционното право. Ние желаеме хората да имат избор, по тази причина предлагаме смесено гласоподаване “.
„ Подкрепихме Вежди Рашидов, с цел да извадим
България от възможна доста тежка рецесия. Той не е определен като представител на една партия. Избрахме го, с цел да не блокираме страната “, изясни тя.

„ Потвърждавам още веднъж, че няма болшинство. Няма коалиция с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “. Ние няма да одобряваме такова държавно управление “, разяснява водачът на левицата.
По думите й в 48-ото Народно събрание се говорило към този момент
за „ коалиция на войната “ – ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия, които ще желаят да внесат предложение за военна помощ за Украйна.

Тя изясни, че с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ ги свързват битката с корупцията и смяната в правосъдната система.
„ Тук сме на една позиция. Ако Демократична България слагат
изискване износа на оръжие към Украйна, няма да сме съгласни. За нас това е риск. Мирът е по-голям. Предполагам, че ще има плаващи болшинства, което значи политическа неустойчивост. Би трябвало бюджетът да ни сплоти. Тук всички сме безапелационни, че е належащо “, добави Нинова.

Очаквам и по Плана за възобновяване и резистентност да има по-голямо болшинство, посочи тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР